Beertje Bas

Kiespijn bij kinderen

Baby’s krijgen in het algemeen tussen de vijf en negen maanden de eerste tandjes en na een jaar komen gemiddeld de eerste kiezen door. Het doorkomen van tandjes en kiezen kan pijn geven waardoor je kind een beetje van streek kan zijn.

De pijn van doorkomende tandjes en kiezen kun je verlichten door met een schone vinger zachtjes over de plek te wrijven waar het tandje doorkomt. Ook een bijtring kan helpen. Baby’s vinden het ook fijn om gewoon getroost te worden.

Sinaspril bij kiespijn door doorkomende tandjes

Mocht wrijven over het tandvlees of een bijtring niet genoeg helpen om de pijn te verminderen dan kan voor kinderen vanaf drie maanden een kinderparacetamol zoals Sinaspril Vloeibaar worden gebruikt.
Oudere kinderen kunnen ook last hebben van kiespijn, dit kan naast doorkomende kiezen verschillende oorzaken hebben zoals bijvoorbeeld een gaatje of gebroken kies. Een bezoek aan de tandarts voor controle is dan aan te raden maar in de tussentijd kan een kinderparacetamol zoals Sinaspril de pijn verlichten.

Sinaspril Vloeibaar en Sinaspril Kauwtabletten bevatten 120mg paracetamol en zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen. Lees altijd eerst de bijsluiter voordat je een pijnstiller voor je kind gebruikt.